Görög húsvéti kalács (Cureki)

Görög húsvéti kalács (Cureki)

A fahéjat annyi vízbe tesszük, amennyi elfedi, felforraljuk, és lefedve 10 percig állni hagyjuk. Az élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk. A lisztbe beleöntjük a fahéjas vizet, az élesztőt meg a felolvasztott vajat. A tojásokat a porcukorral és egy csipet sóval habosra keverjük, és azt is a tésztához adjuk. Simára dagasztjuk, jól kidolgozzuk, letakarjuk, és 1 órát pihentetjük. Ezután rúddá formázzuk, és kerek kalácsot fonunk belőle. Megkenjük a tojássárgájával, megszórjuk díszítő cukorral vagy szezámmaggal. Kivajazott tepsibe tesszük, és a 180 fokra előmelegített sütőben 45-50 percig sütjük.

kaloria 320 CAL
ido 150 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.