A zöld réteghez az avokádók belsejét kivájjuk, összeturmixoljuk a citromlével, a mentával és a porcukorral. Kevés vizet adunk hozzá, hogy krémes, habos legyen.
A fehér réteghez a tejet a vaníliaőrleménnyel felmelegítjük. A fehér csokoládét mikrosütőben vagy gőz felett megolvasztjuk, és a meleg vaníliás tejben addig keverjük, míg teljesen egyneművé nem válik a keverék.
A piros réteghez a dinnyét összeturmixoljuk a porcukorral és a citromlével.
A zselatinport felöntjük a vízzel, és hagyjuk megduzzadni, majd alacsony lángon folyóssá melegítjük, de nem szabad forralni.
10 teáskanálnyit hőkiegyenlítéssel eloszlatunk a zöld krémünkben. Négy öblös pohárban elosztjuk a krémet, majd betesszük a hűtőbe.
Ha már megdermedt az avokádós krém, ismét megolvasztjuk a zselatint, és hat teáskanálnyit hozzáforgatunk a fehér csokoládés krémhez, majd egy adagoló vagy tölcsér segítségével rátöltjük a zöld alapra.
Az étcsokit megolvasztjuk, és egy pici habzsákból a poharak falára dinnyemagokat rajzolunk belőle. A poharakat ismét visszatesszük a hűtőbe 10 percre, míg a fehér réteg is megszilárdul.
A zselatint ismét felmelegítjük, és hőkiegyenlítéssel eloszlatjuk a görögdinnyés krémben. Rátöltjük a fehér krémre, és néhány óra alatt teljesen megdermesztjük a desszerteket a hűtőszekrényben.