Kivágjuk a dinnyét a héjából, kiszedjük a magjait. A megtisztított dinnyehúst kockákra vágjuk, egy mély tálba dobjuk, majd botmixerrel pürésítjük. A kapott folyadékot átszűrjük. Öt decit kimérünk belőle (ha kevesebb, kis vízzel kiegészítjük). Hozzáadjuk a lime levét, teszünk hozzá egy csipet sót.
A nagyobbik részét egy lábasba öntjük, elkezdjük főzni, a kisebbik részében csomómentesre keverjük a pudingport. Hozzáöntjük a forrásban lévő dinnyeléhez, sűrűre főzzük. Megkóstoljuk, cukorral vagy édesítővel édesítjük. Szétosztjuk négy pohárba, és hagyjuk hidegre hűlni.
Tálalás előtt görög joghurtot kanalazunk a tetejére, és megszórjuk összevágott pisztáciával, mentalevéllel díszítjük.