Morzsává törjük a kekszet, majd összedolgozzuk a vajjal, a cukorral, a gyömbérrel és a sóval. Belenyomkodjuk a piteforma aljára és oldalára. 180 fokos sütőben 8 perc alatt aranybarnára sütjük. Rácson kihűtjük.
A krémhez hideg vízbe áztatjuk a zselatinlapokat, majd kifacsarjuk, és kevés friss vízben oldódásig melegítjük. A dinnyét összeturmixoljuk, hőkiegyenlítéssel eloszlatjuk benne a zselatint. Ha szükséges, kis cukorral édesítjük. Tejfölsűrűségű habbá verünk három deci tejszínt, majd hozzáforgatjuk a zselatinos görögdinnyéhez a lime-lével és az ételfestékkel együtt. Beleöntjük a kihűlt kekszalapba, és legalább két órára berakjuk a hűtőszekrénybe.
Tálalás előtt habot verünk 3,6 dl tejszínből 40 g porcukorral. Rákenjük egy részét a torta tetejére, a maradékot pedig külön tálkában kínáljuk mellé. Díszítésképpen pici dinnyeszeleteket, citromfűágacskát teszünk rá.