Grillázsos daragombóc
A tejet a cukorral, a vaníliás cukorral meg egy csipetnyi sóval felforraljuk.
A búzadarát állandóan keverve beleszórjuk, jó sűrű tejbedarává főzzük, majd hagyjuk kihűlni.
A cukrot egy serpenyőben kevergetve aranysárgára pirítjuk. Beleforgatjuk a durvára vágott diót, majd
egy megvajazott lapos tányérra öntjük. Ha megdermedt, mozsárban apróra törjük.
A tejbegrízből megvajazott kézzel kis gombócokat formázunk, majd meghempergetjük őket a grillázsban.
Málnaszósszal kínáljuk, amihez a málna kétharmadát összekeverjük a mézzel meg a citromlével. Kézi mixerrel pépesítjük, majd szitán átpasszírozzuk, hogy a magok ne kerüljenek a szószba. Ezután kisebb lábasba öntjük, hozzáadjuk az ép málnaszemeket is, majd az öntetet
felforraljuk, hogy éppen csak rottyanjon egyet.
Málnaszósz
A málna kétharmadát összekeverjük a mézzel meg a citromlével. Kézi mixerrel pépesítjük, majd szitán átpasszírozzuk, hogy a magok ne kerüljenek a szószba. Ezután kisebb lábasba öntjük, hozzáadjuk az ép málnaszemeket is, majd az öntetet felforraljuk, hogy éppen csak rottyanjon egyet.