Először besamelmártást főzünk. A vajat megolvasztjuk egy serpenyőben, rászórjuk a lisztet, ha felhabzott, felöntjük a felforrósított tejjel, sűrűre főzzük. Sóval, borssal, csipetnyi őrölt szerecsendióval fűszerezzük.
A csirkemellet vastag szeletekre vágjuk. Éles késsel mélyen bevágjuk, majd kinyitjuk, mint egy könyvet. Kicsit kiveregetjük. Sóval és borssal ízesítjük, majd egy nagy serpenyőben az olajon mindkét oldalát megsütjük.
Amíg sült a kész besamelmártásba belekeverjük a két lereszelt főtt tojást, a szintén lereszelt csemege uborkát, a magos mustárt és a kávéskanál mézet. Ezt adjuk a sült csirkemell mellé. Burgonyakrokettel kiváló összeállítás.
Parajos tejszínben sült csirkemell pirított mandulás basmati rizzsel