Megtisztítjuk a burgonyát, félbevágjuk. Egy tepsibe sütőpapírt teszünk, egy rétegben rászórjuk a krumplit, meglocsoljuk az olívaolajjal. 170 fokos sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.
A paradicsomot is félbevágjuk. Egy másik tepsit is kibélelünk sütőpapírral, belerakjuk a paradicsomot úgy, hogy a vágott fele nézzen felfelé. Sóval, borssal meghintjük, meglocsoljuk ezt is olívaolajjal, szórunk rá egy csipet barna cukrot, és 125 fokos sütőben 50 percig sütjük.
Ha kihűltek, akkor a sült krumplit és paradicsomot összeforgatjuk a rukkolával. Salátástálba rakjuk, rálocsoljuk a balzsamecetet, megszórjuk a világosra pirított mandulával, végül pár levél madársalátával díszítjük.
Egy-két evőkanál olívaolajjal felforrósítunk egy serpenyőt, majd oldalanként 1-1,5 perc alatt megsütjük benne a felszeletelt sajtot.