Grillezett kacsamáj céklával és almával

Grillezett kacsamáj céklával és almával

A céklát sóágyon 160 fokos sütőben körülbelül egy óra alatt megsütjük. Még melegen meghámozzuk, öszszevágjuk, az ecettel és annyi vajjal turmixoljuk, hogy sima, mártásszerű krémet kapjunk. Az almát meghámozzuk, cikkekre, majd azokat háromba vágjuk, eltávolítjuk a magját. A cukrot egy lábosban karamellizáljuk, hozzáadjuk az almát, a kikapart vaníliát
és a csillagánizst, időnként megkeverve puhára pároljuk. A májat 3 centis szeletekre vágjuk, sózzuk-borsozzuk,
serpenyőben mindkét oldalukat megpirítjuk, majd 3-4 percre 180 fokos sütőbe tesszük. Minden tányérra teszünk 2-3 szelet májat és egy-egy adagot a karamellizált almából
és a céklamártásból.

kaloria 540 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.