Gyömbéren sült vörös tonhalfilé medvehagymás polentával és cukkinicarpaccióval
A vörös tonhalfilét szeletekre vágjuk, majd a steakre emlékeztető darabokat friss gyömbérrel és a lime héjával megszórjuk. Serpenyőben vagy grillen mindkét oldalát egy-egy percig sütjük, méghozzá úgy, hogy porhanyós legyen, de a közepe rózsaszín és langyos maradjon. Sóval, borssal ízesített tejben felfőzzük a kukoricadarát,
s 30-35 percig türelmesen kevergetjük, míg rotyog. Később kiolajozott tepsibe önjük a felét, erre kerül egy réteg medvehagyma, majd a darás pép másik fele. Sütőben, 140 fokon 35 percig sütjük, majd tetszés szerint formázzuk.
A cukinnit úgy vágjuk fel, hogy vékony csíkokat, szalagokat kapjunk, majd sós, szódabikarbónás vízzel
leforrázzuk. Csak blansírozzuk, hogy az eredeti színét megőrizze. A felhevített olívaolajon kevés sóval és pár
csepp balzsamecettel átsütjük.