- Megmossuk a fácánhúst, hideg vízbe tesszük (a máj kivételével). Elkezdjük főzni. Ha felforrt, leszedjük a habját. Hozzáadjuk a megtisztított, nagyobb darabokra vágott leveszöldségeket, a félbevágott gyömbért, a babérlevelet, a borókabogyót, pár szem egész fekete borsot, sót. Egészen kis lángon gyöngyöztetve főzzük, míg meg nem puhul a hús (ennek ideje a fácán korától függ). Ha megfőtt, átszűrjük. A főtt húsból kiszedjük a nagyobb csontokat, a leveszöldséget felaprítjuk,
- Elkészítjük a levesbetétet: összekeverjük a tojást a felvágott zsályával, és annyi liszttel gyúrjuk össze, amennyit felvesz. Deszkán 2 mm vastagra kinyújtjuk. Feltekerjük, mint a bejglit, csíkokra vágjuk, majd forró, sós vízben kifőzzük.
TRÜKK
Ugyanezt a levest ugyanezzel a fűszerezéssel elkészíthetjük tanyasi csirkéből, az is nagyon finom.
Fácán combja-melle lilahagyma-lekvárral, rozmaringos polentával