Gyömbéres sertésszűz tésztakabátban
A gyömbért megmossuk és lereszeljük. A mézet egy kis
edényben enyhén karamellizáljuk – vigyázva, hogy ne
égjen meg –, majd amikor forr, beletesszük a gyömbért
meg a csilipaprikát, és felöntjük a balzsamecet felével.
Felforraljuk, hozzáöntjük a maradék ecetet, és a pácot sűrűre beforraljuk.
A lehártyázott, besózott sertésszüzet bekenjük a fűszeres
páccal, majd a kinyújtott vajas tésztára helyezzük és
felgöngyöljük. A tészta végeit behajtjuk, a tetejét pedig
villával megszurkáljuk, hogy sülés közben a gőz távozhasson belőle, ne púposodjon fel. Kizsírozott tepsibe tesszük, megkenjük felvert tojással, és 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül félórát sütjük. Köretnek rizibizit vagy petrezselymes burgonyát adunk hozzá.