Forrás: Pásztor Tünde

Gyömbéres sertésszűz tésztakabátban

Gyömbéres sertésszűz tésztakabátban

A gyömbért megmossuk és lereszeljük. A mézet egy kis
edényben enyhén karamellizáljuk – vigyázva, hogy ne
égjen meg –, majd amikor forr, beletesszük a gyömbért
meg a csilipaprikát, és felöntjük a balzsamecet felével.
Felforraljuk, hozzáöntjük a maradék ecetet, és a pácot sűrűre beforraljuk.
A lehártyázott, besózott sertésszüzet bekenjük a fűszeres
páccal, majd a kinyújtott vajas tésztára helyezzük és
felgöngyöljük. A tészta végeit behajtjuk, a tetejét pedig
villával megszurkáljuk, hogy sülés közben a gőz távozhasson belőle, ne púposodjon fel. Kizsírozott tepsibe tesszük, megkenjük felvert tojással, és 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül félórát sütjük. Köretnek rizibizit vagy petrezselymes burgonyát adunk hozzá.

kaloria 620 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink