Gyömbéres-mandulás töltött csirke

Gyömbéres-mandulás töltött csirke

A jól megtisztított, konyhakész csirke bőrét fellazítjuk, kívül-belül besózzuk. A zsemléket beáztatjuk, és jól kinyomkodjuk. A vajat a tojásokkal kikeverjük, a hámozott mandulát durvára összevágjuk. A zsemlét és a mandulát a vajas- tojásos keverékhez adjuk, megsózzuk,
borsozzuk, és egy mokkáskanálnyi reszelt gyömbérrel ízesítjük. A tölteléket összedolgozzuk, majd a csirke
fellazított bőre alá nyomkodjuk. Ezután tepsibe tesszük, olajjal meglocsoljuk, és egy kevés vizet öntünk alá. A csirkét fóliával letakarva, a pecsenyelével sűrűn
locsolgatva puhára sütjük. Amikor elkészült, levesszük a fóliát, és rózsaszínűre, ropogósra pirítjuk.

kaloria 620 CAL
ido 80 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink