Gyors krémes

Előkészítés: 20 perc Sütés: 8 perc Dermesztés: 2 óra

Kétfelé osztjuk a tésztát. Mindkét részt vékonyra kinyújtjuk. Egyesével ráfektetjük egy-egy vékonyan kizsírozott sütőlemezre, villával megszurkáljuk (hogy ne púposodjék fel sülés közben). 200 fokra felmelegített sütőben pár perc alatt halványbarnára sütjük.

Ha kihűlt, az egyik lapot belefektetjük egy mélyebb tepsibe vagy egy szögletes kapcsos tortaformába, akkor jó, ha pontosan kitölti az adott formát. A másik lapot egy deszkára fektetjük. Vékonyan megkenjük az áttört, felmelegített lekvárral, megszórjuk porcukorral.

10 dkg cukorral kemény habot verünk a tojásfehérjékből. A pudingporokat csomómentesre keverjük egy-két deci hideg tejjel. A maradék tejet felforraljuk, beleöntjük a maradék cukrot meg a pudingport, és kevergetve sűrű pudingot főzünk. Levesszük a tűzhelyről, és rögtön beleforgatjuk a fehérjékből vert habot is. Ha kicsit hűlt, beleöntjük az előkészített formába. Rárakjuk a felső, felvágott lapot.

Hideg helyen dermesztjük. Tálalás előtt ismét meghintjük porcukorral, és felvágjuk a felső négyzetek mentén.

Kókuszos krémes

kaloria 230 CAL
ido 148 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

12 személyre

Ajánlataink