Gyümölcskenyér tojásfehérjéből

Robotgép táljába tesszük a tojásfehérjéket, hozzáöntjük a cukrot. Magas fokozaton kemény habot verünk belőle. Két részletben hozzászitáljuk a lisztet, és óvatosan összeforgatjuk, hogy a habot ne törjük össze.

A kandírozott és aszalt gyümölcsöket apróra vágjuk, megforgatjuk egy evőkanál lisztben. A tésztához adjuk a durvára vágott dióval és a csokival együtt. Hozzászórjuk a sót, ráöntjük a tejszínt. Óvatos, széles mozdulatokkal keverjük, mert különben összeesik a tészta.

A püspökkenyérformát vékonyan kikenjük vajjal, megszórjuk liszttel és beleöntjük a tésztát. Elegyengetjük a tetejét, és 170 fokra előmelegített sütőben – lehetőleg légkeveréssel – 40-45 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Ha már nem ragad a fogpiszkálóra a tészta, akkor jó.

Rácsra téve kihűtjük, kifordítjuk a formából és megszórjuk porcukorral.

Adventi készülődés a Vidék ízével – 13 csodás gyümölcskenyér

kaloria - CAL
ido 65 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

12 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.