Habkönnyű tejfölgaluska cukros dióval
A jó minőségű tejfölt – ha nincs házi, akkor inkább a 20 százalékos zsírtartalmút használjuk a soványabb helyett – kikeverem a tojások sárgájával és csipetnyi sóval. Folyamatos kevergetés közepette hozzáadom a lisztet és a tojásfehérjéből felvert kemény habot. A tejet felforralom, a masszából evőkanálnyi galuskákat szaggatok bele, és mindkét oldalukon megfőzöm azokat. (Vigyázzunk,
hogy a tej ne forrjon túl hevesen, végig tartsuk lassú lángon.) A galuskákat kivajazott tűzálló edénybe szedem, rétegenként cukros dióval meghintem, és rápirítok 200 fokra előmelegített sütőben (gázsütő 6. fokozat) kb. 10 perc alatt. Kínálhatjuk önállóan desszertként, de tartalmas leveseket követően második fogásként is megállja a helyét.