Habos fekete ribizlis pite

A puha vajat habosra keverjük 10 dkg cukorral és a vaníliás cukorral meg a sóval. Hozzákeverjük a tojásokat. Összekeverjük a lisztet a keményítővel és a sütőporral, több adagban fakanállal a masszához forgatjuk a tejszínnel együtt. Papírral kibélelünk egy kerek közepes tortaformát, belesimítjuk a masszát. A tetejét kirakjuk megtisztított ribizlivel. Megszórjuk 2 evőkanál barna cukorral, és 170 fokos sütőben körülbelül 40 perc alatt megsütjük.

A habhoz a két tojásfehérjét mérőpohárba öntjük, kimérünk hozzá ugyanannyi kristálycukrot. Kemény habot verünk a fehérjékből, a cukrot apránként adagolva hozzá. A gyümölcs tetejére simítjuk, visszatoljuk a sütőbe, és körülbelül 10 perc alatt készre sütjük.

kaloria 270 CAL
ido 95 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

12 személyre

A pitéhez:

35 dkg fekete ribizli

2 evőkanál barna cukor

0.5 dl tejszín

0.5 csomag sütőpor

5 dkg keményítő

20 dkg liszt

1 csipet só

1 csomag vaníliás cukor

15 dkg cukor

15 dkg vaj

1 tojásfehérje

5 tojássárgája

A habhoz:

2 tojásfehérje

kristálycukor

Ajánlataink