Habos mandulás kocka
A puha vajat a cukorral, a sóval és a vaníliás cukorral krémesre keverjük, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat. Apránként hozzáadjuk a sütőporral és a mandulával elvegyített lisztet. Egy 30 × 40 cm-es tepsit kivajazunk, beleöntjük a kevert tésztát, és a 175 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni.
A tésztalapot megkenjük a ribizlilekvárral. A tejszínt a porcukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük, majd a lekváros tésztalapra simítjuk. A kekszeket a rummal elkevert kávéba mártjuk (vigyázzunk, hogy ne áztassuk el), majd lecsepegtetjük, és kis közöket hagyva a tejszínhabra sorakoztatjuk. A csokoládét megolvasztjuk, és a kekszekre csorgatjuk. A süteményt egy éjszakára a hűtőbe tesszük, másnap a kekszek között kockákra felvágjuk.