Habos meggyes

Habos meggyes

A lisztet, a porcukor felét, a csipet sót és a vajat egy tálba tesszük, s szépen szétmorzsoljuk. A közepébe öntjük a tojások sárgáját, majd a mokkacukros tejben
felfuttatott élesztővel és a langyos tej fokozatos hozzáadásával könnyű tésztát készítünk belőle. Fakanállal addig verjük, míg a tészta a tál falától elválik. Körbelisztezzük, konyharuhával letakarjuk, s
körülbelül másfél órán át meleg helyen kelesztjük. Időnként megnézzük a kelés folyamatát, hiszen a tészta állapotától függ, hogy haladhatunk-e tovább.
Míg kel, egy 25 × 35 cm-es tepsit kizsírozunk, kilisztezünk. A megkelt tésztát fakanállal beleigazítjuk a
tepsibe, és rátesszük a lecsorgatott meggyet. A még kifolyó levének felszívására meghintjük kevés zsemlemorzsával. A meggyel beborított tésztát a 160 fokra előmelegített sütőbe tesszük, s amikor már majdnem megsült – úgy 40 perc után –, a 4 tojás porcukorral felvert habját ráöntjük. Elkenjük a tetején, és a gyenge melegre (120 fokra) állított sütőbe még 10 percre visszatoljuk. A hab hamar barnul, igyekezzünk a fehérségét megőrizni.

kaloria 230 CAL
ido 70 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink