Hagymaágyon sült kacsacomb juhtúrós stíriai metélttel

Megtisztítjuk a hagymákat. A pórét felkarikázzuk, a vöröshagymát cikkre vágjuk, a fokhagymát felszeleteljük. Beleszórjuk őket egy akkora tepsibe, amiben majd pont elfér a négy kacsacomb.

A húst bedörzsöljük sóval és borssal, rátesszük a hagymaágyra úgy, hogy a bőrös felük nézzen felfelé. Öntünk alá eg ykevés vizet, alufóliával lezárjuk. 160 fokos sütőben egy órán át sütjük. Ekkor levesszük róla a takarást, felemeljük a sütő hőmérsékletét 180 fokra, és szép pirosra sütjük a combokat.

Amíg sül a kacsa, elkészítjük a köretet. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, sós vízben nagyon puhára főzzük. Leszűrjük, áttörjük, és kiterítve hagyjuk kihűlni. Összegyúrjuk a túróval és annyi liszttel, amennyit felvesz, sózzuk, majd nudlikat formázunk belőle. Sós vizet forralunk, és kifőzzük benne a tésztát.

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket habbá verjük. A sárgájákat elkeverjük a tejföllel és a juhtúróval. Ízesítjük sóval és borssal, majd lazítjuk a fehérjékből vert habbal. Összekeverjük a kifőzött túrós nudlival. Belesimítjuk egy kizsírozott tepsibe, és 170 fokos sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.

Mézes-csilis kacsacomb szójaszószos-zöldséges pirított tésztával

kaloria - CAL
ido 170 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink