Meghámozzuk a vöröshagymát, félbevágjuk, felvágjuk vékony félkarikára. Belerakjuk egy serpenyőbe a zsírral együtt, elkezdjük dinsztelni. Pár perc múlva hozzáadjuk az áttört fokhagymát, ezzel egy-két percig sütjük kevergetve. Rátesszük a megtisztított, félbevágott csirkemájat, ezzel is két-három percig sütjük együtt. Ekkor megszórjuk a fűszerekkel (borsikafű, majoránna, őrölt pirospaprika), alaposan átkeverjük. Felöntjük az alaplével, és készre főzzük. Csak akkor sózzuk és borsozzuk, ha készen van.
A körethez héjastól megfőzzük a burgonyát. Meghámozzuk, és a libazsírral összetörjük. Megkóstoljuk, a szükséges mértékben ízesítjük még sóval és borssal. A fagyasztott zöldborsót sós vízben puhára pároljuk.
Tálalásnál minden tányérra szedünk a tört burgonyából, megszórjuk a borsóval, és kanalazunk mellé a hagymás-májas raguból. Friss saláta illik mellé.