Hagymás-sajtos túrótorta
A tojássárgáját elkeverem egy csipetnyi sóval, a sütőporral és a liszttel, majd óvatosan beleforgatom a felvert tojásfehérjét. Kivajazott, kilisztezett 24 cm-es tortaformában vékony piskótát sütök.
A piskótalapot beteszem egy kapcsos tortaformába.
A tejet a zselatinra öntöm, és kis lángon addig keverem, amíg folyósra nem oldódik. Kevergetve langyosra hűtöm, és beleforgatom a krémbe.
A krémet ezután betöltöm a tortaformába, a tetejét simára egyengetem, és a hűtőszekrényben szilárdulásig hűtöm.
Tálalás előtt a tortalappal együtt tálra csúsztatom (a meglazított tortaforma oldalát körbevágom, így könnyen kijön belőle), majd a tetejét reszelt sajttal és
zöldhagymafejekkel feldíszítem.
Krém
A vöröshagymát megtisztítom, majd nagyon apróra vágom. Az olajon, fedő alatt üvegesre párolom, azután kihűtöm. A tehéntúrót áttöröm, simára keverem a kefirrel, valamint a
krémsajttal, és sóval, borssal megfűszerezem.
Ezután a párolt hagymát is hozzáadom. A tejszínből kemény habot verek, amit óvatosan beleforgatok a túrós keverékbe.