Egy evőkanál zsíron üvegesre pároljuk a finomra vágott vöröshagymát az áttört fokhagymával. Keverőtálba tesszük a darált húst. Hozzáadjuk a főtt rizst, a párolt hagymákat, az egész tojást, ízesítjük sóval, borssal, őrölt köménnyel, babérral, pirospaprikával. Jó alaposan összekeverjük.
Meghámozzuk a karalábékat, kivájjuk a belsejüket. Megtöltjük a zöldségeket a húsos töltelékkel. Ha kimaradna belőle, akkor abból gombócot formázunk.
Egy lábasba rakjuk a kivájt, felaprított karalábérészeket, hozzáadunk pár zsenge levelet is. Rátesszük a megtöltött karalábékat (és a gombócot, ha az is van). Ráöntjük az alaplevet, és annyi vizet adunk hozzá, hogy éppen ellepje a zöldségeket. Fedőt teszünk az edényre, és addig főzzük, míg meg nem puhul minden.
Óvatosan kiemeljük a töltelékeket. A lisztet csomómentesre keverjük egy kevés hideg vízben, hozzáforgatjuk a tejfölt. A lábasban maradt mártást botmixerrel pürésítjük. Hozzáöntjük a tejfölös habarást, beleszórjuk az összevágott petrezselyem zöldjét, és jól kiforraljuk. Megkóstoljuk, ha szükséges, sózzuk és borsozzuk. Visszatesszük a mártásba a töltelékeket. Önmagában is finom, de kiadósabb, ha ehhez is adunk galuskát.