Forrás: Receptposta

Hájas kifli

Bujáki Alexandra falun él (Tagyon), volt már része disznóvágásban, mivel a családja szokott vágni, bár nem minden évben. A sok toros finomság, hurka, disznósajt mellett kétféle sütőporos hájast is küldött a Vidék Íze receptmagazin Receptpostájának. Mi a sűrű házi lekvárral töltött változatot sütöttük meg.

Ledaráljuk a megtisztított hájat, összedolgozzuk 22 dkg liszttel, és félórára a hűtőbe tesszük. Addig a maradék lisztet összekeverjük a sütőporral és a sóval.

Hozzáadjuk a tojást, s összedolgozzuk annyi tejjel, hogy lágy tésztát kapjunk. A tésztát tányér nagyságúra nyújtjuk, belecsomagoljuk a hideg hájas tésztát, majd vékonyra kinyújtjuk. Hajtogatjuk, és újra kinyújtjuk. Négyszer ismételjük, közben mindig 15 percet pihentetjük hideg helyen.

Végül félujjnyi vastagra kinyújtjuk, szögletes darabokra vágjuk. Közepükbe kis halmocska sűrű lekvárt teszünk. Két oldalát felhajtjuk. Forró sütőben sütjük.

Hájas tészta

Hájas pogácsa

kaloria 300 CAL
ido 140 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Receptposta
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.