Halas rétes
3 tojás sárgáját, illetve a fehérjék kemény habját belehabarom. A főtt halhúst (busa, ponty, harcsa, fogas vegyesen), a vajat és a lisztet is a sűrű tejmártásba keverem. Ezt követően adom hozzá a fél dl tejfölt, és alaposan elkeverem. Sóval és törött borssal fűszerezem, majd apróra vágott petrezselyem zöldjét szórok bele. Ezzel a töltelékkel rakom meg a megvajazott réteslapokat, majd összecsavarom. Szépen kikenem vajjal a rétesek sütőlapját, és lassan, 200 fokon, kb. 15 perc alatt világosra sütöm – ügyelve arra, hogy a töltelék is jól átsüljön, mivel az a négyszeresére nő sütés közben. Ha megsült, forró vízbe mártott késsel vágom fel.
Tejmártás
A vajat megolvasztom, a liszttel összekeverem, majd felöntöm a tejjel, csomómentesre keverem, és besűrítem. Kevés sóval, cukorral ízesítem.