Forrás: O. Horváth György

Halfasírt-variációk

Halfasírt-variációk

A halfasírt egyrészt azért jó, mert biztosan nem kell félni a sokak által rettegett szálkáktól, másrészt a legkevésbé szeretett – viszont nagyon olcsó – busából
is elkészíthető, mert eltűnik a mellékíze. Miért? Mert sok intenzív ízű fűszerrel keverem össze.
Úgy készítettem, hogy a halat ledaráltam kicsi lyukú húsdarálón. A zsemléket beáztattam a tejbe, a hagymát, a fokhagymát, a kaprot, a petrezselymet
és a gombát felvágtam apróra.
A citromos-kapros fasírthoz vettem két marék darált halhúst, egy marék tejbe áztatott zsemlét, egy citrom levét, fél citrom reszelt héját, a kaprot, fél marék darált szalonnát, 1 tojást és 1 evőkanálnyi aprított vöröshagymát, és az egészet jól összedolgoztam. Borsoztam- sóztam, és zsemlemorzsába forgatva kis gombócokat készítettem.
A gombás halfasírt úgy készült, hogy két marék halhoz egy marék zsemlét, egy evőkanál vöröshagymát, 2 gerezd fokhagymát, az aprított gombát és petrezselymet, 1 tojást, sót, borsot tettem, és jól elkevertem. Zsemlemorzsába forgatott gombócokat
formáztam.
A keleti halgombóc attól keleti, hogy Ázsiában használt fűszerekkel van megvadítva. Vagyis a halhúshoz
tettem szójaszószt, curryt, őrölt koriandert, még került bele egy kis áztatott zsemle, egy evőkanálnyi vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma. Ezeket jól összekevertem, gombócokká gyúrtam.
A grillrácsra rakott serpenyőben olajat hevítettem, és a fasírtokat aranybarnára sütöttem.

kaloria 480 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: O. Horváth György

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.