Halfilé rakott kelkáposztával és sült édesburgonyával

Előkészítjük a zöldségeket a rakottashoz, a kelkáposztát vékony csíkokra, a meghámozott sárgarépát vékony karikákra vágjuk. Forrásban lévő sós vízben puhára főzzük. Lecsöpögtetjük. Egy keverőtálban összeforgatjuk a tejföllel, sózzuk, borsozzuk. Elterítjük egy kis tepsiben. A tetejére szórjuk a reszelt sajtot, és 190 fokos sütőben 20 percig sütjük.

Meghámozzuk az édesburgonyát, felkarikázzuk. Egy tepsibe sütőpapírt terítünk, lekenjük olajjal. Egy rétegben rárakosgatjuk a burgonyakarikákat, megsózzuk, meglocsoljuk kevés olajjal. Ráfektetjük a rozmaringágat (vagy rászórjuk az elmorzsolt szárított fűszert). 190 fokos sütőben 20 percig sütjük.

A halat sózzuk és borsozzuk. Egy tepsibe öntünk két evőkanál olajat, ide fektetjük az ízesített haldarabokat. 190 fokos sütőben körülbelül 20 perc alatt megsütjük.

Mandulás rántott pisztráng

kaloria - CAL
ido 105 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink