Forrás: Petrovics György

Halfilé savanyú káposzta kabátban, tormás brokkolisalátával

Halfilé savanyú káposzta kabátban

A szálas savanyú káposztát kinyomkodom, lecsepegtetem. A burgonyát meghámozom, lereszelem, szintén kinyomkodom, hiszen a túl vizes a sütésnél nagyon fröcskölne, valamint állaga túl híg, íze élvezhetetlen lenne. Összekeverem a savanyú káposztával, tojással, ízlés szerint sózom, borsozom, és a cukrot is hozzákeverem (ha előtte karamellizálom, finomabb íze és jobb tartása lesz a „kabátnak”). A kapott masszából 8 golyót formázok – az egyforma adagok kiporciózásának ez a legegyszerűbb módja. A halkabát elkészítéséhez fogok egy káposztagolyót, kb. fél cm vastagra szétnyomkodom, és ráhelyezem a halfilét. Beborítom egy másik szétnyomkodott káposztagolyóval, a széleit megigazítom, hogy egyik oldalon se lógjon ki a halszelet. Felhevített étolajban kb. 4-5 perc alatt mindkét oldalán átsütöm.

Tormás brokkolisaláta

A köretnek szánt salátához a brokkolit rózsáira szedem, és forrásban lévő vízbe dobva 5 percig párolom. Ha megpuhult, leszűröm, kihűtöm, majd a cikkekre vágott
paradicsommal összeforgatom, és olívaolajjal meglocsolom. Leveleire szedett friss kakukkfűvel meghintem, és színes borskeverékkel, valamint kevés durva sóval ízesítem. Ízében a reszelt torma tökéletesen harmonizál mind a „kabátos” hallal, mind a brokkolisalátával, mártásként kísérheti ezeket az ételeket. A megtisztított tormát lereszelem, kevés tejszínhabot felverek, és elkeverem a tormával olyan arányban,
ahogy az ízlésünk azt megkívánja. Ezzel a módszerrel talán gyermekeink, unokáink is szívesebben fogyaszthatják az egyébként nagyon egészséges tormát.

kaloria 520 CAL
ido 45 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Petrovics György

Ajánlataink