Hamburger avokádókrémmel és salsaszósszal

Hamburger avokádókrémmel és salsaszósszal

A darált húshoz hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Sóval, borssal fűszerezzük a masszát, majd 4 részre osztjuk, és körülbelül 1 cm vastag pogácsákat formázunk belőle. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, és a húspogácsákat 10-15 perc alatt megsütjük.
A hamburgerzsemléket félbe vágjuk, kicsit megpirítjuk a belsejüket. Az alsó felüket megkenjük avokádókrémmel, rátesszük a húspogácsát, befedjük egy-egy szelet sajttal, megkenjük a salsaszósszal, végül visszatesszük a zsemlék kalapját.

Salsaszósz

A salsaszószhoz a paprikát a gázégő felett feketére sütjük, azután hideg víz alatt lemossuk az elszenesedett héját. A paradicsomokat 2 percre forró vízbe rakjuk, majd lehúzzuk a héjukat. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, kevés olajon üvegesre dinszteljük. Hozzáadjuk az apróra vágott paprikát és paradicsomot, a paradicsompürét, majd sóval, cukorral és csilivel ízesítve 5 percig főzzük.

Avokádókrém

Az avokádókrémhez az avokádót meghámozzuk, kiszedjük a magját, és az összes hozzávalóval összeturmixoljuk.

kaloria 570 CAL
ido 20 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink