Hamis töltött paprika

Lereszeljük a vöröshagymát, majd összekeverjük a darált hússal, a gerslivel, az egész tojással, az áttört fokhagymával. Ízesíjük őrölt babérral, köménnyel, majoránnával és őrölt pirospaprikával, sózzuk és borsozzuk. Nagyobb gombócokat formázunk a masszából.

Egy nagy lábasba öntjük a zöldségalaplevet. Hozzáadjuk a paradicsomlevet, elkezdjük forralni. Közben beletesszük a gombócokat és az egészben hagyott zöldpaprikát. Ha felforrt, csökkentjük alatta a hőfokot, és fél órán át kis lángon főzzük. Végül hozzáöntjük a paradicsompürét, és azzal is jó alaposan kiforraljuk. Közben kicsi cukorral ízesítjük. Megkóstoljuk, ha szükséges, teszünk még hozzá egy kis sót és/vagy borsot. Főtt burgonyát adunk mellé.

Lecsós töltött paprika

kaloria - CAL
ido 65 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

2 személyre

Ajánlataink