Lereszeljük a vöröshagymát, majd összekeverjük a darált hússal, a gerslivel, az egész tojással, az áttört fokhagymával. Ízesíjük őrölt babérral, köménnyel, majoránnával és őrölt pirospaprikával, sózzuk és borsozzuk. Nagyobb gombócokat formázunk a masszából.
Egy nagy lábasba öntjük a zöldségalaplevet. Hozzáadjuk a paradicsomlevet, elkezdjük forralni. Közben beletesszük a gombócokat és az egészben hagyott zöldpaprikát. Ha felforrt, csökkentjük alatta a hőfokot, és fél órán át kis lángon főzzük. Végül hozzáöntjük a paradicsompürét, és azzal is jó alaposan kiforraljuk. Közben kicsi cukorral ízesítjük. Megkóstoljuk, ha szükséges, teszünk még hozzá egy kis sót és/vagy borsot. Főtt burgonyát adunk mellé.