Hamis máglyarakás

Hamis máglyarakás

A hamis máglyarakásból szinte csak az alma és a tojásfehérjéből készült hab egyezik az igazival, mégis édességünk jellegében igen közel áll nevezett
cukrászremekhez. S a turpisság úgyis csak a kóstolás után derül ki. A sütőt előmelegítem 160 fokra (gázsütő
4. fokozata). Közben az almákat és körtéket meghámozom, és apró kockákra vágom. Kb. 1,5 dl vizet felforralok, hozzáadom a szegfűszeget, a rúdnyi fahéjat, a citrom levét, lereszelt héját, és lassú lángon gyöngyöztetem pár percet. A hámozott, kockázott
gyümölcsöket beleteszem, és puhára főzöm, vigyázva arra, nehogy szétfőjön. Ha végeztem a gyümölcsök
párolásával, felverem a tojásfehérjét. Ha már elég kemény, hozzáadom a porcukrot, és azzal is verem
még picit. A gyümölcsöket leszűröm, beleforgatom a mézbe, megszórom az őrölt fahéjjal, és négyfelé osztva beleterítem négy darab egyszemélyes formába. Négyfelé osztva rákanalazom a habot, és 10 percig sütöm.
Mindenesetre akkor jó, amikor már szép barna a teteje. Azonnal tálalom.

kaloria 250 CAL
ido 25 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink