Meghámozzuk a sárgarépát, a gyökeret és a krumplit. Felkarikázzuk, illetve felkockázzuk. A kelbimbót megtisztítjuk, a kétféle káposztát csíkokra vágjuk.
Megdinszteljük egy fazékban a zsíron a finomra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a felszeletelt fokhagymát, két-három percig pároljuk együtt. Rátesszük a felaprított sárgarépát és petrezselyemgyökeret, és öt percig pároljuk együtt. Ekkor adjuk hozzá a kelbimbót, a felvágott kelkáposztát, a kínai kelt meg a burgonyát.
Felöntjük az alaplével, elkezdjük főzni. Közben fűszerezzük őrölt köménnyel, majoránnával, pirospaprikával, sóval és borssal.
Ha már minden zöldség puha, akkor behabarjuk a liszttel és a tejföllel, alaposan kiforraljuk. A virslit felkarikázzuk, beleszórjuk a levesbe, és két percig együtt főzzük.