Három káposztás frankfurti leves sajtos virslivel

Meghámozzuk a sárgarépát, a gyökeret és a krumplit. Felkarikázzuk, illetve felkockázzuk. A kelbimbót megtisztítjuk, a kétféle káposztát csíkokra vágjuk.

Megdinszteljük egy fazékban a zsíron a finomra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a felszeletelt fokhagymát, két-három percig pároljuk együtt. Rátesszük a felaprított sárgarépát és petrezselyemgyökeret, és öt percig pároljuk együtt. Ekkor adjuk hozzá a kelbimbót, a felvágott kelkáposztát, a kínai kelt meg a burgonyát.

Felöntjük az alaplével, elkezdjük főzni. Közben fűszerezzük őrölt köménnyel, majoránnával, pirospaprikával, sóval és borssal.

Ha már minden zöldség puha, akkor behabarjuk a liszttel és a tejföllel, alaposan kiforraljuk. A virslit felkarikázzuk, beleszórjuk a levesbe, és két percig együtt főzzük.

Édesburgonyás frankfurti leves

 

kaloria - CAL
ido 40 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink