Háromféle sajttal és sonkával töltött pulykamell gremolátával

Négy nagy szeletre vágjuk a húst, vékonyra kiveregetjük. Sózzuk, borsozzuk. Mindegyikre ráfektetünk egy-egy szelet sonkát, valamint egy-egy szeletet mindegyik sajtból. Felcsavarjuk.

Nem a szokásos módon panírozzuk. Egy tálban felverjük a két tojást, hozzákeverjük a négy evőkanál lisztet, a tejet, fokhagymaporral, sóval és borssal ízesítjük. Ebben mártjuk meg a roládokat, majd beleforgatjuk a morzsába. Bő, forró zsiradékban pirosra sütjük.

A mártáshoz összevágjuk a petrezselyemzöldjét, áttörjük a fokhagymát, lereszeljük a citrom héját. Mindezt összekeverjük olívaolajjal, citromlével, sóval és borssal.

Mogyorós pulykamellsaláta színes zöldségekkel

 

kaloria - CAL
ido 70 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

A töltött húshoz:

60 dkg pulykamellfilé

4 szelet fekete-erdei sonka

4 szelet trappista sajt

4 szelet füstölt sajt

4 szelet ementáli sajt

bors

bő zsiradék a sütéshez

A panírhoz:

2 tojás

4 evőkanál liszt

kis szemcsés pankómorzsa

1 dl tej

1 csipet fokhagyma-granulátum

bors

A gremolátához:

1 nagy csokor petrezselyem zöldje

1 kezeletlen citrom

1-2 gerezd fokhagyma

olívaolaj

bors

Ajánlataink