PÁCOLÁS
Bepácoljuk a felcsíkozott hátszínt egy evőkanál mustár, 2-3 csipet rózsabors, egy gerezd zúzott fokhagyma és egy csipet szerecsendió keverékébe egy éjszakára.
HÁTSZÍNCSÍKOK ÉS SALÁTA
Az egy éjszakán át tartó pácolás után, másnap megfuttatjuk a vajban a lisztet vagy a keményítőt, beledobjuk a zúzott fokhagymát, a szerecsendiót, felhúzzuk a tejszínnel elkevert alaplével (vízzel). Folyamatosan kevergetve elkezdjük főzni. Amikor sűrűsödni kezd, hozzáadjuk a kockákra vágott vagy elmorzsolt gorgonzolát. Folyamatosan kevergetni kell, nehogy leégjen. Ha beleolvadt a sajt, levesszük a tűzről, megkóstoljuk, ha kell, sózzuk (nem biztos, hogy kell, mert a sajt már eleve sós). Olajat forrósítunk egy serpenyőben, és hirtelen megsütjük a megsózott húscsíkokat. Nem kell teljesen átsütni, hagyhatjuk a közepét kicsit rózsaszínre. A salátához lereszeljük a citrom héját, levét kicsavarjuk, összekeverjük 2-3 evőkanálnyi olívaolajjal. Tálalás előtt ezzel locsoljuk meg a rukkolát.