Házi csirkesonka

Jól lehűtjük a húst, majd aprítógépben finomra pépesítjük. A szezámmagot kávédarálóban ledaráljuk. Összekeverjük a húst a szezámmagliszttel, a tojásokkal, a tejszínnel, majd sóval és borssal ízesítjük. Hozzáadjuk az apróra vágott újhagymaszárat is.

A kész masszát ráhalmozzuk egy átlátszó fóliára, és annak segítségével vastag hurkát csavarunk belőle, majd a két végét szaloncukorszerűen megtekerjük. Villával vagy hegyes késsel több helyen megszurkáljuk. Utána két-három réteg alufóliába is becsavarjuk.

Vizet forralunk egy nagy fazékban. Belerakjuk a csomagot, teszünk rá egy nehéz hőálló tárgyat (vaslábas, tányérok stb.), hogy a víz alatt tartsa. Lassú tűzön főzzük 50-60 percet. Becsomagolva jegyes vízbe rakjuk, hogy így hűljön langyosra. Végül kicsomagoljuk, megszárítjuk, és hűtőszekrényben tároljuk.

kaloria 80 CAL
ido 80 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink