Házi karamellás puding

Házi karamellás puding

Hat evőkanál cukrot karamellizálunk egy lábasban. Pici adagokban hozzáöntjük a felforrósított tejet, egyneműre
forraljuk kicsi lángon, kevergetve. Felöntjük a tejszínnel, összeforrósítjuk. Két tojássárgáját kikeverünk két nagy
csipet sóval, 4 dkg kukoricakeményítővel meg egy csomag vaníliás cukorral. Hőkiegyenlítéssel összekeverjük a forró karamellás tejszínnel. Közben keverjük, mert könnyen csomósodik. Ha kész, botmixerrel selymesítjük, és még tűzforrón belekeverjük a két tojásfehérjéből vert habot. Szétosztjuk négy kis edénybe. Magában is finom, de adhatunk mellé valamilyen savanykásabb kompótot, gyümölcsöt is.

kaloria 180 CAL
ido 20 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink