Házi kecskesajt roston, hagymás haluskával
A burgonyát meghámozzuk, finomra lereszeljük. Megsózzuk, és elkeverjük a tojásokkal meg annyi liszttel, hogy jó sűrű galuskatésztát kapjunk. Forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk, majd amikor a haluskák feljönnek a víz tetejére, leszűrjük és leöblítjük. A vörös- és a lila hagymát nagyobb kockákra vágjuk, a snidlinget felaprítjuk, majd a háromféle hagymát egy kevés olajon megfonnyasztjuk. Ráöntjük a haluskát, és az egészet összeforgatjuk, átforrósítjuk.
A kecskesajtot szeletekre vágjuk, lisztbe forgatjuk.
A serpenyőt forróra hevítjük, beletesszük a sajtot, és pillanatok alatt rózsaszínűre sütjük. A frissen sült sajtot a haluskával és pirított zöldségekkel tálaljuk.