A halat hűtőszekrényben hagyjuk teljesen felolvadni. Utána sóval alaposan bedörzsöljük, ismét hideg helyen pihentetjük, legalább egy órát (kevésbé fog szétesni a hal sütés közben). Sütés előtt kivesszük, szárazra töröljük.
Összekeverünk pár evőkanálnyi lisztet egy kávéskanál sóval, frissen őrölt borssal (tehetünk hozzá egy kávéskanál őrölt paprikát is). Ebben a keverékben megforgatjuk a halakat.
Bő olajat forrósítunk egy mélyebb serpenyőben, és közepes lángon megsütjük benne a halak mindkét oldalát.
Közben a krumplit dörzsi szivaccsal átdörgöljük, majd egészben félig megfőzzük sós vízben. Leszűrjük, kihűtjük. Cikkekre vágjuk, és kevés felforrósított olajon megpirítjuk. Friss zöldséget adunk mellé.