Hekk sült krumplival

A halat hűtőszekrényben hagyjuk teljesen felolvadni. Utána sóval alaposan bedörzsöljük, ismét hideg helyen pihentetjük, legalább egy órát (kevésbé fog szétesni a hal sütés közben). Sütés előtt kivesszük, szárazra töröljük.

Összekeverünk pár evőkanálnyi lisztet egy kávéskanál sóval, frissen őrölt borssal (tehetünk hozzá egy kávéskanál őrölt paprikát is). Ebben a keverékben megforgatjuk a halakat.

Bő olajat forrósítunk egy mélyebb serpenyőben, és közepes lángon megsütjük benne a halak mindkét oldalát.

Közben a krumplit dörzsi szivaccsal átdörgöljük, majd egészben félig megfőzzük sós vízben. Leszűrjük, kihűtjük. Cikkekre vágjuk, és kevés felforrósított olajon megpirítjuk. Friss zöldséget adunk mellé.

Így lesz tökéltes és habkönnyű a grízgaluska!

kaloria 420 CAL
ido 50 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink