Hercegnő torta

1. piskóta

A szokásos módon egy körülbelül 25 cm átmérőjű kerek tortaformában megsütjük a kétféle piskótát. Rácsra
borítjuk, hagyjuk teljesen kihűlni.

2. piskóta

A szokásos módon egy körülbelül 25 cm átmérőjű kerek tortaformában megsütjük a kétféle piskótát. Rácsra
borítjuk, hagyjuk teljesen kihűlni.

Krém

Elkészítjük a krémet, egy edényben összekeverjük a három egész tojást a 20 dkg cukorral, a 2 dl tejjel, a vaníliás cukorral és a liszttel, majd gőz felett vagy nagyon kicsi lángon folyamatosan kevergetve sűrű krémmé főzzük. Ha kihűlt, belekeverünk 20 dkg habos vajat. Kétfelé vesszük, az egyik felé beledolgozzuk a kakaóport és a megolvasztott csokoládét. Kétfelé vágjuk a két tortalapot. Összeállítjuk a tortát: alulra egy kakaós lapot teszünk, rákenjük a csokoládés krém felét, erre jön egy mandulás tészta, ezt pedig a világos krémmel kenjük meg. Megint a kakaós piskóta következik, erre a sötét
krém, felülre pedig az utolsó fehér tortalap. A maradék krémmel bevonjuk a torta oldalát, és kidíszítjük a tetejét.

kaloria 400 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink