Hét vezér tokány

Hét vezér tokány

A húsokat külön-külön 1 cm-es kockákra vágjuk. A felkockázott szalonnát felhevített zsírban félig megpirítjuk, majd hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, és megfonnyasztjuk. Megszórjuk pirospaprikával, felöntjük kevés vízzel, és felforraljuk. Először a marhahúst tesszük hozzá, megsózzuk, és fedő alatt addig pároljuk, amíg a levét elfövi. Közben, ha kell, kevés vízzel felöntjük, és tovább pároljuk. Ha a marhahús félig puha, hozzátesszük a sertéshúst. Ha már ez is majdnem puha, hozzákeverjük a borjúhúst, és ezzel is tovább pároljuk. Ha mindhárom hús majdnem puha, zsírjára pirítjuk, hozzáadjuk a feldarabolt zöldpaprikát, paradicsomot (vagy a lecsót), együtt egészen puhára pároljuk. Végül a liszttel elkevert tejföllel leöntve felforraljuk, és a tűzről levéve, fedő alatt állni hagyjuk. Tarhonyával, galuskával, párolt rizzsel, burgonyapürével egyaránt tálalhatjuk.

kaloria 520 CAL
ido 180 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink