Hideg vízbe tesszük a tojásokat, és forrás után 4-5 percig főzzük. Közben lereszeljük a céklát, összekeverjük az ecettel. Meghámozzuk a tojásokat, felét az ecetes tormába tesszük, a másik felét pedig sűrű fekete teába. Ha erősebb színt akarunk, akár két órát is benne hagyhatjuk.
Összeállítjuk a körözöttet: összekeverjük a túrót a tejföllel, a puha vajjal, a lereszelt újhagymával, végül ízesítjük az őrölt pirospaprikával, köménnyel, sóval. A kis krékereket megkenjük, és apró tornyokat építünk belőlük, végül mindegyikre rakunk egy-egy csipetnyi csírát.
A magos kenyérből pogácsaszaggatóval kis korongokat szúrunk ki. Mindegyikre teszünk egy-két karika kolbászt, pici uborkát. Egy-egy szem paradicsomból, egy-egy kocka sajtból és egy-egy retekből zöldségnyársakat állítunk össze, végül az összes összetevőt elrendezzük egy tálon.