Hideg zellerkrémleves
A zellergumót megtisztítjuk, felaprítjuk, a vajon kissé megfuttatjuk, majd felengedjük a húslével. Sóval, fehér borssal ízesítve addig főzzük, amíg megpuhul. Beletesszük a zeller zöldjét is durvára összevágva, majd az egészet botmixerrel pürésítjük. Visszatesszük a tűzre, hozzáadjuk a tejszínt. Megvárjuk, míg egyet lobban, s már húzzuk is félre a tűzről. Sóval, borssal utánízesítjük, és jól lehűtjük.
Sajtosrúd
A sajtos rúdhoz a hozzávalókat jól összegyúrjuk, kidolgozzuk. Ha puha lenne a tészta, akkor még egy kis lisztet adunk hozzá. Vékonyra kinyújtjuk, ujjnyi széles csíkokra felvágjuk. Rászórjuk a sajtot, és a 220 fokra előmelegített sütőben ropogósra megsütjük.