Hirtelensült báránycomb szalonnás zöldbabbal
A fiatal bárány combjából (esetleg lapockájából) nyolc szeletet levágok, óvatosan kiklopfolom, sózom, borsozom,
megszórom szárított rozmaringgal. Zúzott fokhagymával bekenem, majd letakarva hűtőbe teszem. A zöldbabnak levágom a végeit, sós vízben kb. 15 percig főzöm,
majd lecsepegtetem. A zöldbabot is nyolcfelé osztom, köteggé fogva betekerem egy-egy szalonnaszeletbe,
és vékony, nem műanyag cérnával átkötöm. Az így kapott kötegeket egymás mellé teszem tűzálló tálba, meglocsolom kevés olajjal, majd beteszem a sütőbe. A hússzeleteket szintén kiveszem a hűtőből, és olajon mindkét oldalát szép pirosra sütöm. Személyenként két szelet húst kínálok, szalonnás zöldbab és sült krumpli
kíséretében.