Hízott libamáj vajretekfelfújttal
A libamájat hideg vízzel leöblítjük, ha van rajta hártya, leszedjük. Bedörzsöljük sóval, borssal meg apróra vágott friss bazsalikommal, majd gondosan becsomagol- juk alufóliába. Ezután egy mélyebb tepsibe tesszük, felöntjük vízzel, és 40 fokos sütőben másfél óráig abáljuk. Közben a megmosott, megtisztított retket felszeleteljük, a vajban és a borban sóval, borssal ízesítve puhára pároljuk. A megpárolt retket botmixer-rel pépesítjük, majd egyesével beledolgozzuk a tojásokat. Az így kapott masszát kivajazott felfújt- formákba töltjük, és 100 fokra előmelegített sütőben, vízgőz fölött addig sütjük, amíg a felfújt szépen kiemelkedik a formából. A libamájat szeletekre vágjuk, a retekfelfújttal együtt tányérokra rendezzük, végül a fagylalttal megkoronázva azonnal tálaljuk.