Forrás: Pásztor Tünde

Hortobágyi pásztorhús

  1. Felkockázzuk a szalonnát, majd a zsíron megpirítjuk. Rádobjuk a felszeletelt hagymát, teszünk rá egy teáskanálnyi sót. Ha már üveges, levesszük a tűzről, megszórjuk a piros paprikával, jól elkeverjük, utána kevés vízzel felengedjük. Visszatesszük a tűz fölé, beletesszük a nagyobb kockákra vágott húst. Puhára pároljuk a húst, közben gyakran kevergetjük, s időnként pótoljuk az elfőtt levet. Amikor már majdnem készen van, beletesszük a kockákra vágott paradicsomot, paprikát, a felkarikázott cseresznyepaprikát, beleszórjuk a tarhonyát és a nagyobb kockákra vágott burgonyát. Megkóstoljuk, sóval és borssal ízesítjük. Kevés vizet adunk hozzá, és lehetőleg kevergetés nélkül, inkább csak rázogatva készre főzzük. Kovászos uborkával a legfinomabb.

Pásztorpite erdei gombával

Pásztorgombóc

kaloria 720 CAL
ido 180 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.