Húsfondü ízelítő
A húsokat 2-2 cm-es kockákra vágjuk, sóval, őrölt borssal megszórjuk. A bélszínt egy éjszakára vörösboros, rozmaringos pácba, a sertéshúsokat fehérboros-bazsalikomos pácba helyezzük. A csirkemellet nem szükséges érlelni.
Az olajat felforrósítjuk, majd áttöltjük egy fondü tálba, és a spirituszégő fölé helyezzük, hogy csendesen forrjon. A fondüvillára szúrt húsdarabokat a lassan bugyborékoló olajba mártva megsütjük. Tetszés szerint angolosan, véresen vagy teljesen átsütve fogyaszthatjuk. A húsfondü akkor jó, ha kis tálkákban legalább 4-5-féle mártást, többféle salátát, zöldségeket kínálunk hozzá, hogy mindenki kedve szerint variálhassa az ízeket. Így lesz a mártogatás valóságos ízorgia.
Chilis mártás
A chilis mártáshoz a chilipaprikát apróra vágjuk, majonézben elkeverjük. Sóval, őrölt borssal, fehérborral ízesítjük.
Lilahagymás mártás
A lilahagymás mártáshoz a majonézt összekeverjük a kis kockákra vágott lilahagymával, csipetnyi sóval és őrölt borssal.
Dijoni mustár
A dijoni mártáshoz a majonézhez egész magos dijoni mustárt adunk, mézzel, sóval és borssal ízesítjük.