Húsgombóc tepsiben, zöldségágyon

Összekeverjük a kétféle húst az áttört krumplival, az egész tojással, sóval, borssal, az összevágott petrezselyem zöldjével. Vizes kézzel kicsi diónyi gombócokat formázunk belőle.

A krumplit meghámozzuk, cikkekre vágjuk, sós vízben egy-két percig főzzük, utána leszűrjük.

Egy jó nagy sütőtepsit előveszünk (akkora legyen, hogy egy rétegben férjen el minden). Kizsírozzuk, és egyenletesen elrendezzük benne a krumplit, a nagyobb darabokra vágott újhagymát, a répát, és közé dugdossuk a húsgolyókat. Rászórjuk a rozmaringleveleket, és kis olvasztott zsírral meglocsoljuk.

180 fokos sütőben 40 perc alatt pirosra sütjük.

kaloria 370 CAL
ido 70 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink