Húsgombócleves magyarosan, tarhonyával és kelkáposztával

Egy keverőtálban összegyúrjuk a darált húst az egész tojással. Hozzáreszeljük a zellert, beledolgozzuk az apróra vágott petrezselyem zöldjét, sózzuk, borsozzuk. A masszából diónyi gombócokat formázunk.

Felrakunk főni jó liternyi vizet egy kis sóval. Ha felforrt, belerakjuk a gombócokat, és megfőzzük benne. Kiszedjük a gombóckákat, hideg vízbe átrakjuk, a főzővizet megőrizzük.

Egy másik fazékban kipirítjuk a kis kockákra vágott szalonnát. Rádobjuk a tarhonyát, kevergetve megpirítjuk. Hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, és üvegesre dinszteljük. Rádobjuk az összevágott paprikát, amikor már kezd puhulni, belerakjuk a fazékba a felkockázott paradicsomot és a zúzott fokhagymát is. Mehet bele az összevágott zellerlevél és lestyán is, majd pedig a félkarikákra vágott kolbász. Összerotyogtatjuk, majd felöntjük a húsgombócok főzővizével. Addig főzzük, míg a tarhonya meg nem puhul.

Tálalás előtt visszarakjuk a gombócokat, összeforraljuk. Ha túl sűrűnek találnánk, adunk még hozzá vizet. Mehet rá a kockákra vágott kelkáposzta, sózzuk, borsozzuk, és egy-két percig még együtt forraljuk.

Csomboros húsgombócleves

 

kaloria 350 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.