Húsgombócok vörösboros gombamártásban
A zsemléket beáztatjuk a tejbe, majd alaposan kicsavarjuk. A vaj felén és 4 evőkanál olívaolajon 5 percig pároljuk a felszeletelt gombát. Meghintjük a
liszttel, majd hozzáadjuk a húslevest meg a bort. Bő negyedórát főzzük, majd hozzáajduk a meghámozott és felszeletelt paradicsomot, a sűrített paradicsomot,
a cukrot és az aprított bazsalikomot, majd további félórát főzzük.
A húst, a finomra vágott hagymát, a pirospaprikát meg az áztatott zsemlét összedolgozzuk, sóval, pirospaprikával, frissen őrölt borssal fűszerezzük, és a
keverékből gombócokat formázunk.
Egy serpenyőben felforrósítjuk a megmaradt vajat és 4 evőkanálnyi olajat, szép barnára pirítjuk benne a gombócokat. Átrakjuk egy mély tűzálló tálba, ráöntjük a gombamártást, majd 180 fokra előmelegített
sütőben 30 percig sütjük. Közben enyhén sós vízben kifőzzük a tésztát, leszűrjük, lecsepegtetjük és
összekeverjük egy kevés olívával. A húsgombócokat a mártással elosztjuk a tészta tetején, és forrón, bazsalikomlevelekkel díszítve tálaljuk.