Húsgombócok vörösboros gombamártásban

Húsgombócok vörösboros gombamártásban

A zsemléket beáztatjuk a tejbe, majd alaposan kicsavarjuk. A vaj felén és 4 evőkanál olívaolajon 5 percig pároljuk a felszeletelt gombát. Meghintjük a
liszttel, majd hozzáadjuk a húslevest meg a bort. Bő negyedórát főzzük, majd hozzáajduk a meghámozott és felszeletelt paradicsomot, a sűrített paradicsomot,
a cukrot és az aprított bazsalikomot, majd további félórát főzzük.
A húst, a finomra vágott hagymát, a pirospaprikát meg az áztatott zsemlét összedolgozzuk, sóval, pirospaprikával, frissen őrölt borssal fűszerezzük, és a
keverékből gombócokat formázunk.
Egy serpenyőben felforrósítjuk a megmaradt vajat és 4 evőkanálnyi olajat, szép barnára pirítjuk benne a gombócokat. Átrakjuk egy mély tűzálló tálba, ráöntjük a gombamártást, majd 180 fokra előmelegített
sütőben 30 percig sütjük. Közben enyhén sós vízben kifőzzük a tésztát, leszűrjük, lecsepegtetjük és
összekeverjük egy kevés olívával. A húsgombócokat a mártással elosztjuk a tészta tetején, és forrón, bazsalikomlevelekkel díszítve tálaljuk.

kaloria 890 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Húsgombócok vörösboros gombamártásban

60 dkg darált marhahús

40 dkg penne

2 db zsemle

1.5 dl tej

30 dkg gomba

4 dkg finomliszt

2.5 dl marhahúsleves

1.5 dl vörösbor

4 db paradicsom

1 evőkanál sűrített paradicsom

1 teáskanál kristálycukor

3-4 levél bazsalikom

2 db vöröshagyma

1 evőkanál pirospaprika

2 evőkanál vaj

ízlés szerint olívaolaj

ízlés szerint só

igény szerint őrölt bors

Ajánlataink