Húsgombócos-paradicsomos tészta

  1. Összekeverjük a darált húst sóval, tört borssal, elmorzsolt bazsalikommal. Vizes kézzel kis diónyi gombócokat formázunk belőle, és sós, forró vízben pár perc alatt megfőzzük.
  2. Közben elkészítjük a paradicsommártást: a vöröshagymát meghámozzuk, finomra vágjuk, és kevés zsiradékon üvegesre sütjük. Rákanalazzuk a sűrített paradicsomot, összepirítjuk. A friss paradicsomot forrásban lévő vízbe mártjuk, lehúzzuk a héját. Felkockázzuk, és a mártáshoz adjuk pár összeaprított bazsalikomlevél társaságában. Sóval és borssal ízesítjük.
  3. Beletesszük a kifőtt húsgombócokat is, és pár percig együtt rotyogtatjuk. A tésztát bő vízben kifőzzük, beleszedjük a paradicsomos alapba, jól átkeverjük. Tálalásnál reszelt sajtot szórunk a tetejére.
kaloria 650 CAL
ido 45 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink